sluiten

Inloggen

Log hieronder in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

Deze ontvangt u van ons bij het afsluiten van een (proef)abonnement.

Nog geen inlog? meld u gratis aan


Vragen?
Kunt u niet inloggen of heeft u vragen over een (proef)abonnement?.
Neem dan contact op met BIM Media Klantenservice:

sluiten

Welkom bij de Kennisbank Power Quality

Om de uitgebreide informatie op de kennisbank te kunnen lezen heeft u een inlogcode nodig. Deze ontvangt u bij het afsluiten van een abonnement.

Waarom de Power Quality-kennisbank

  • Kennis van experts altijd beschikbaar
  • Antwoorden, oplossingen en tools
  • Toevoegen van eigen notities mogelijk
  • Praktijkcases, veelvuldig aangevuld
  • Handige formules en interactieve berekeningen
Neem nu een abonnement >

Abonnement € 255,- per jaar, ieder moment opzegbaar. Meer over een abonnement op Power Quality

“ De Power Quality boeken hielpen me al goed op weg, maar met de Kennisbank Power Quality zijn antwoorden, oplossingen en tools altijd en overal beschikbaar ”
 

H. Vlottes, directeur Vlottes Electromechaniek
Installatie Service Bureau

Inloggen voor abonnees


Vragen?
Kunt u niet inloggen of heeft u vragen over een abonnement?
Neem dan contact op met Vakmedianet Klantenservice: 088 58 40 888

Of stuur een e-mail naar: klantenservice@vakmedianet.nl

EMC en coördinatie

Bij het coördineren van de kwaliteitsniveaus zal niet alleen naar het compatibiliteitsniveau worden gekeken, maar ook naar het zogeheten planningsniveau. Het planningsniveau is het niveau van een kwaliteitsparameter dat direct na het in gebruik nemen van een net aanwezig is: het net is ontworpen met dit niveau als uitgangspunt. Bij dit ontwerpen van het net en het aansluiten van belastingen wordt het planningsniveau gehanteerd om toegestane bijdragen van een aangeslotene te bepalen.

 

In de beginfase zijn de operationele niveaus gelijk aan de planningsniveaus. Naarmate een net langer in bedrijf is, zullen meestal de niveaus van netverontreiniging toenemen doordat steeds meer schakelende en regelende apparatuur de plaats inneemt van constante belastingen. Deze veranderingen worden niet altijd aan het elektriciteitsbedrijf gemeld, wat voor MS-netten eigenlijk wel zou moeten gebeuren. De operationele niveaus komen door deze veranderingen dan verder of vaker boven de planningsniveaus te liggen. Op een gegeven moment naderen de operationele niveaus de compatibiliteitsniveaus en zal de netbeheerder (aangenomen dat alle aangeslotenen aan de hun gestelde eisen voldoen) maatregelen moeten nemen, opdat de operationele niveaus niet boven de compatibiliteitsniveaus uitstijgen.

 

Doel van de volgende onderdelen binnen deze categorie is deze afstemming of coördinatie tussen en binnen spanningsniveaus toe te lichten en kwantitatief te onderbouwen.